miercuri, aprilie 18, 2007

Blogul oficial IAB Romania s-a mutat

Blogul oficial al asociatiei IAB Romania s-a mutat la www.iab-romania.ro

Iata si ultimul comunicat de presa:

IAB Romania face primii pasi legitimi spre Europa

April 14th, 2007

Asociatia IAB Romania, asociatia player-ilor din domeniul publicitatii online, redefinita in noiembrie 2006 ca asociatie de industrie prin modificarea statutului si prin adeziunea a peste 40 de membri fondatori ce reprezinta majoritatea intereselor din piata de publicitate online din .ro, si-a definitivat strategia de activitate pentru anul 2007.

Dupa definitivarea, in urma cu doua luni, a formalitatilor legale privind constituirea asociatiei, Consiliul Director al IAB Romania a avut mai multe intalniri, stabilind planul de actiune pentru anul 2007, in conformitatea cu mandatul stabilit de catre Adunarea Generala a Asociatiei.

Constituita in noiembrie 2006 si reunind cei mai importanti publisheri autohtoni precum si principalele agentii de publicitate, IAB Romania este o asociatie profesionala, fara scop lucrativ, neguvernamentala, apolitica si autonoma, care isi propune sa protejeze si sa promoveze interesele profesionale si investitiile realizate in piata de publicitate online din .ro, sa elaboreze standarde ale industriei si sa creeze cadrul pentru autoreglementare.

12 noi membri in IAB Romania

Consiliul Director al Asociatiei, intalnit in sedinta ordinara in urma cu doua saptamani, a aprobat in unanimitate acceptarea a 12 noi membri in Asociatie, numarul total al celor care au aderat la IAB Romania ajungand in momentul de fata la 52.

Totodata, Consiliul Director a hotarat sa recomande Adunarii Generale a Asociatilor numirea lui Alin Popescu in calitate de Director Executiv al Asociatiei. Alin este avocat specializat in drept informatic, Editor General al AvocatNet.ro si membru IAB, fiind cel care in ultimele luni a facut, in numele Asociatiei, majoritatea demersurilor pentru inregistarea legala a Asociatiei.

Unul din primele obiective – aderarea la IAB Europe

IAB Romania a initiat discutii cu IAB Europe, privitoare la afilierea la acest for international, discutii intarziate de formalitatile legale de modificare a statului si componentei IAB Romania. Se intentioneaza ca la data intalnirii Asociatiei in cadrul AGA, in luna aprilie/mai a.c, sa se finalizeze demersul si sa se includa in bugetul pe 2007 fee-ul de aderare la IAB Europe.

IAB sustine studiul de audienta BRAT

“IAB Romania va sustine orice demers de natura sa promoveze onlineul romaesc iar intre acestea cele de masurare si cercetare constituie directii prioritare”, declara Cristi Parvan, Research Director in cadrul Zenith Media. “Un exemplu relevant este promovarea, atat ca organizatie cat si la nivelul membrilor a studiului realizat de Departamentul Internet al BRAT pentru masurarea si descrierea audientei siteurilor interesate in vanzarea de spatii publicitare - un pas necesar pentru cresterea transparentei pietei si pentru identificarea celor mai bune cai de a promova interesele clientilor”.

Un alt aspect important pe agenda IAB il constituie impunerea standardelor internationale in ceea ce priveste caracteristicile bannerelor utilizate in .ro. Mihai Seceleanu, CEO al InternetCorp, a declarat ca “se merge deja spre un acord de principiu, intre principalii actori, privind implementarea graduala a acestor norme, urmand ca in perioada imediat urmatoare sa se discute concret toate aspectele pe care o astfel de decizie le implica”.

Mai mult, prin faptul ca IAB Romania aduce la aceeasi masa atat cumparatorii (clientii si agentiile de publicitate care le reprezinta interesele) cat si vanzatorii de spatiu publicitar (publisher-ii si regiile de media online), se poate vorbi, pentru prima data, de o auto-reglementare a pietei.

Val Voicu, Director General AdEvolution: “Ma bucura sincer faptul ca de fiecare data cand ne intalnim putem trece peste barierele care ne despart, peste interese si competitia de zi cu zi, luand impreuna decizii care au rolul sa asigure o transparenta mai mare pietei si, implicit, o dinamica mai buna a mediului online”.

Piata de publicitate – in sfarsit cu sume reale

Pentru prima data, piata de publicitate online din Romania va beneficia de o evaluare corecta si completa, prin identificarea valorii totale a pietei de catre un auditor independent. Orlando Nicoara, Directorul General al MediaPro Interactic, noteaza faptul ca “pentru prima data vor exista cifre reale privind valoarea pietei, care vor fi disponibile public si vor fi mai presus de orice suspiciune”.

Se intentioneaza atat identificarea valorii pietei la nivel de rate-card, cat si obtinerea split-ului pe industrii, formate de bannere si tipuri de creatii, aceste studii urmand a servi advertiserilor pentru alegerea celor mai bune cai de a eficientiza investitiile in publicitate online. IAB Romania a initiat deja procedura de contactare a celor mai importante companii de audit multinationale prezente in Romania, urmand ca in cea de a doua jumatate a 2007 sa existe pentru prima data informatii auditate privitoare la piata.

Pitch pentru site-ul IAB Romania

Ana Bogdan, coordonatoarea diviziei de eBusiness a Altex / MediaGalaxy, si-a asumat responsabilitatea realizarii brief-ului si initierii unui pitch pentru desemnarea companiei care va realiza site-ul IAB Romania. “Urmeaza ca in perioada imediat urmatoare sa invitam cele mai importante companii de web development din .ro sa participe la selectia de oferte”.

“Chiar daca au existat intentii de realizare pro-bono a siteului IAB Romania, ni se pare corect sa lasam deschisa tuturor companiilor importante optiunea de a participa la acest pitch, dand astfel tuturor sansa sa sprijine acest proiect si sa se identifice cu realizarea unui portal complex, care va fi accesat constant de catre toate firmele cu interese in zona publicitatii online”, a mai declarat Ana-Maria Bogdan.

Pana la momentul lansarii site-ului iab-romania.ro, pe acest domeniu este disponibil acum blog-ul asociatiei, instrument care va imbunatati comunicarea intre toti membrii acesteia.

_ _ _ _ _ _

Despre IAB Romania

Asociatia IAB Romania este o asociatie profesionala, fara scop lucrativ, neguvernamentala, apolitica, autonoma, constituita la finalul anului 2006, care isi propune sa protejeze si sa promoveze interesele profesionale si investitiile realizate in piata de publicitate online din .ro, sa elaboreze standarde ale industriei si sa creeze cadrul pentru autoreglementare.

Niciun comentariu: